Γεώργιος B. Πασπάτης
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - Ειδήσεις
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - ΠΕΑ
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - Μελέτες
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - (ΥΔΕ)
Γεώργιος Πασπάτης Μηχανολόγος Μηχανικός - Επικοινωνία

Στο γραφείο μας εκπονούνται τα παρακάτω :

Μελέτες:

 Υπηρεσίες:

 Ασφάλειες:

STYLO

Οι υπηρεσίες μας

Νέα

20/11/2015

Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση και Σύνδεση με τη Φορολογία Προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης

Στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τη σύνδεσή της με τη φορολογία και την παροχή κινήτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.


«Εφέτος θα δώσουμε 105 εκατ. ευρώ για επιδόματα θέρμανσης σε κτίρια ενεργοβόρα χωρίς μονώσεις», ανέφερε και προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου όπου το κράτος χάνει τεράστια ποσά.


«Δυστυχώς οι φοροαπαλλαγές καταργήθηκαν από την χρήση του 2013, αλλά να ξεφύγουμε από τον κύκλο των πιέσεων και των προαπαιτούμενων και να ανοίξουμε ένα κύκλο συζήτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών» σημείωσε ο Αλεξιάδης.


Στην ερώτησή του ο κ. Μανιάτης υποστήριξε, ότι εάν δοθούν φοροαπαλλαγές έως του ποσού των 15.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, θα υπάρξει μια απώλεια 95 εκατ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα έσοδα 305 εκατ. ευρώ από την έκδοση τιμολογίων και τον ΦΠΑ, καθώς και δημιουργία 30 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας χωρίς δαπάνη του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, επειδή το σύνολο σχεδόν των υλικών που θα χρησιμοποιηθεί, προέρχεται από ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να υπάρξει μόχλευση έως και 1,2 δισ. ευρώ με μεγάλα οφέλη για την οικονομία.

Πηγή: energia.gr

Calendar

Γεώργιος Β. Πασπάτης

Μηχανολόγος κ' Αεροναυπηγός Μηχανικός

Ενεργειακός Επιθεωρητής